Haridustehnoloogide võrgustik laieneb

Haridustehnoloogide võrgustik koondab endas üld-, kutse- ja kõrghariduse haridustehnolooge. Võrgustiku eesmärgiks on toetada haridustehnolooge oma töös. Koos tegutsedes saab teistelt nõu küsida ning oma kogemusi laiemalt jagada. Uudiskirja eelmises numbris oli juttu tegevustest pärast suvekooli. Järgnevalt veidi sellest, mis on toimunud pärast talvekooli.

Alates jaanuarist on võrgustikuga ühinenud haridusportaali Koolielu ainemoderaatorid. Ainemoderaatorite ülesandeks on hallata Koolielu portaali õppematerjale ning jagada aineõpetuse parimaid praktikaid. Tegemist on tegevõpetajatega, kes on oma aine eksperdid. Ainemoderaatoreid võib pidada oma aine haridustehnoloogideks. Haridustehnoloogidel on kindlasti kasu ainemoderaatoritest ja vastupidi. Tihti on haridustehnoloogid väga tugevad tehnoloogias, kuid jäävad hätta ainespetsiifiliste programmide ja keskkondadega. Nüüd on võimalik kohe nõu küsida.

Haridustehnoloogide talvekool Toosikannu puhkekeskuses. Foto: Heikki Eljas

Haridustehnoloogide talvekool Toosikannu puhkekeskuses. Foto: Heikki Eljas

22.–24. jaanuarini toimus haridustehnoloogide talvekool Toosikannu puhkekeskuses. Kuigi enamasti suhtlevad haridustehnoloogid virtuaalselt, siis aeg-ajalt on hea kohtuda ka silmast silma. Esimese päeva viis läbi Aleksei Razin The Game Clubist. Ta kirjeldas seda, kuidas nad loovad ja viivad läbi õppemänge. Tema meeskond on loonud mudeli, kuidas mänge luua. Sama mudeli järgi said ka haridustehnoloogid pärastlõunal ühe mängu luua. Teisel päeval jagasid haridustehnoloogid oma kogemust: kokkuvõte sai tehtud võrgustiku tööst, Erki Urva tutvustas HITSA strateegilisi eesmärke ning haridustehnoloogid jagasid oma põnevaid leide. Rühmatööna oli välja valitud mõni hea töövahend, mida talvekoolis teistele tutvustati. Kolmas päev oli praktiliste töötubade päev. Rene Rebane Trinidad Consulting OÜ-st tutvustas kohanduvat veebidisaini, Juri Tretjakov rääkis Moodle’ist ning Marko Puusaar tutvustas veebiseminaride läbiviimise võimalust. Ruth Randoja tegi põhjalikuma ülevaate talvekoolist, millega saate tutvuda haridustehnoloogide võrgustiku veebilehel.

Jätkuvalt on populaarsed veebiseminarid. Traditsiooniks on saanud Koolielu portaali uute juhendite tutvustamine, kuid juttu on olnud ka teistel teemadel. Kevadel on oodata veebiseminare, mis keskenduvad eTwinningule. Ka Koolielu ainemoderaatorid saavad sõna. Kui veebiseminaride aeg ei sobi, siis saab neid alati hiljem üle vaadata HITSA Innovatsioonikeskuse Youtube’i kanalist.

Endiselt on haridustehnoloogide võrgustikuga oodatud liituma kõik haridustehnoloogid. Koos jõuab alati rohkem!

Tags:

Autorist