E-õppealased uudised Eestist

Uudised

Tartu Ülikool

02. juuni toimus Tartu Ülikoolis õppeaasta viimane lõunatund e-õppega. Teemaks oli rühmatöö. E-lõunad on Tartu Ülikoolis kestnud terve 2005/2006. õppeaasta. E-lõunatest räägitakse ka käesoleva uudiskirja eduloos ”E-lõuna – kas virtuaalne söömaaeg?”

 

Leonardo projekti e-Teacher raames toimunud veebipõhine kursus üldhariduskooli õpetajatele ”E-õppe kasutamine koolis”, mis kestis 22. märtsist 09. juunini, jõudis õnnelikult lõpule. Kursus toimus Moodle õpikeskkonnas. Selle koostasid ja viisid läbi Tartu Ülikooli avatud ülikooli haridustehnoloogid. Kursuse lõpetas edukalt ligi 30 õpetajat üle Eesti.

 

Momendil toimub aktiivne töö uue WebCT versiooniga. Ühelt poolt koostatakse WebCT6 eestikeelseid juhendeid ja teisalt imporditakse kursusi vanast versioonist uude ning luuakse ja disinitakse uusi kursusi.

 

23. – 25. august toimus Euroopa Sotsiaalfondi meetme 1.1 projekti “Doktoriõppe kvaliteedi tõstmine kasvatusteaduste valdkonnas” raames Käärikul suveülikooli kursus doktorantidele ja juhendajatele. Seekord oli teema “Statistiliste andmete modelleerimine LISREL prorgammi abil”. Õppejõuks oli dr Fan Yang-Wallentin (Uppsala Ülikool). Koolitusel osalesid Tallinna ja Tartu ülikooli kasvatusteaduste, didaktika ja haridusteaduse temaatikaga seotud doktorandid ja nende juhendajad.

Täiendav info annika.konsap@ut.ee

Tallinna Tehnikaülikool

15. juuli – 01. august viibisid Tallinna Tehnikaülikooli avatud ülikooli esindajad Marge Kusmin ja Priit Joa St. Petersburg College`s Ameerika Ühendriikides Florida osariigis, kus pandi kokku edasine kava koostööks kahe nimetatud kooli vahel. 24. – 25. augustil tegi vastuvisiidi Tallinna Tehnikaülikooli St. Petersburg College esindaja Gabriel Jakobson. Kokkusaamisel arutati eelkõige koostöö võimalust erinevate õppekavade õpetamisel.

 

25. august Virtually Integrated University Systems (VIUS) projekti raames toimus Tallinna Tehnikaülikoolis järjekordne koostöönõupidamine, kus koos Stockholmi Ülikooli ja Helsinki Kauppakorkeakoulu esindajatega otsustati jätkataSakai e-õppekeskkonna testimist.

Tags:

Autorist