E-õppe uudised maailmas

Uudised

iTunes’i loengute edetabeli ülevaade

Viimase aja kuumimad loengud on olnud oktoobri alguses iTunesi sisenenud Oxfordi ja Cambridge’i ülikoolide loengud. Hetkel on esimeseks tõusnud Nobeli majanduspreemia laureaadi Joseph Stiglitzi loengusari.
Oxford University plaanib iTunes U keskkonda ülesse laadida 150 tundi audio- ja videomaterjali oma loengusarjast “World’s Leading Thinkers”. Oma esimesel nädalal laeti iTunes U-st Oxfordi loenguid alla rohkem kui 60 000 korda.
Loe lähemalt

eLearning Papers nr 10

Ilmunud on eLearning Papersi järjekordne number
eLearning Papersi kümnes number on pühendatud üksikisikute, institutsioonide ja kasutajakogukondade poolt tehtavale tööle avatud õppevahendite (Open Educational Resources – OER) valdkonnas. Viies külalisautorite kirjutatud artiklis vaadeldakse avatud õppevahendite rakendamisega seotud organisatoorseid, sotsiaalseid, kultuurilisi, pedagoogilisi ja tehnilisi aspekte.
Loe artikleid

E-õppekeskkond eakamatele inimestele

Euroopa Liidu elukestva õppe Grundtvigi projekti raames avati hiljuti lihtne ja kergesti kasutatav e-õppe portaal eakamatele inimestele (55+). Portaal pakub vaba ligipääsu praktilistele ja kergesti järgitavatele kursustele, mis õpetavad eakatele, kuidas kasutada internetti ja selle teenustest kasu saada. Portaali SeniorLearning eesmärk on julgustada ka eakamaid inimesi osa võtma uue digitaalse maailma tegemistest, pakkudes neile praktilist tuge interneti kasutamisel.
Loe lähemalt

Uuemad küsitlused – tudengid tahavad WiFit ja loengute salvestusi

Uurimusest, mille tegid WiFi Alliance (www.wifi.org) ja Wakefield Research (wakefieldresearch.com), selgus, et 90% USA kõrgkoolide üliõpilastele on WiFi kasutamise võimalus määrava olulisusega nende õppimise juures ja 3/5 ei läheks õppima ülikooli, mis ei võimalda neile WiFi kasutamist. 79% vastanutest ütles, et ilma WiFi kasutamise võimaluseta oleks õppimine ülikoolis nende jaoks tunduvalt raskem. Veel mõningad uuringu põhjal tehtud järeldused:

  • 48% loobuks enne õllest kui WiFist.
  • 72% kannaks pigem konkureeriva ülikooli võistlusvärve kui loobuks WiFist.
  • Üle poolte on külastanud õppetöö ajal erinevaid sotsiaalseid keskkondi (Facebook, MySpace), saatnud e-kirju oma sõpradele või kasutanud Instant Messenger’e.
  • 52% vastanutest valib kohviku, 42% raamatupoe ja 33% restorani selle järgi, kas seal on WiFi kasutamise võimalus.

Loe uuringu kohta lähemalt

Loengute salvestamine on muutunud populaarsemaks viimaste aastate jooksul, kuid endiselt ületab tudengite nõudlus selle tunduvalt. Wisconsin–Madisoni ülikoolis (USA) tehtud küsitlusel vastas 82% 7500 küsitletud bakalaureuse- ja magistriõppeüliõpilasest, et nad eelistavad kursusi, mille loengud on salvestatud ja kättesaadavad internetis, kursustele, kus ei ole seda võimalust.

Loe uuringu kohta lähemalt

Tags:

Autorist