IT Kolledži uus labor tuleb m-õppe arendajatele appi

Sündmuste kalender

29. aprillil 2011 avati Eesti Infotehnoloogia Kolledžis (EIK) vast valminud mobiilseadmete tarkvaraarenduse labor. Uues laboris saab õpetada praktikas tarkvaraarendust Androidi, iOSi (iPad, iPhone, iPod Touch), Maemo/MeeGo ja Windows Phone 7 operatsioonisüsteemidele. Räägime nüüd, mis kasu e- ja m-õppe arendajad sellest laborist saavad.

Mobiilseadmete tarkvaraarenduse labor e- ja m-õppe kontekstis

Valmivaid e- ja m-õppe vahendeid ning materjale peaks saama kasutada ka näiteks erinevate mobiiltelefonide ja tahvelarvutite peal. Seega on väga oluline veenduda nende korrektses kasutatavuses võimalikult paljudel erinevatel seadmetel.

Kujutame ette, et õpetaja Eeva tegi valmis uued ekraanisalvestused ja nende juurde kuuluvad enesetestid, mida ta soovib oma õpilastele kättesaadavaks teha ka mobiiltelefoni kaudu. Õpetaja Eeval on endal mobiiltelefon, mille sees pidavat tuksuma Androidi-nimeline operatsioonisüsteem ning selle telefoniga proovides töötavad äsja loodud õppematerjalid väga ilusti. Nüüd tahaks õpetaja Eeva veenduda, et tema õpilased, kes kasutavad iPhone’i, iPodi, Windows Phone’i jmt, saaks samuti tema õppematerjale ilma probleemideta kasutada.

Siinkohal tuleb IT Kolledži uus labor õpetaja Eevale appi. Meie juures saab loodud õppematerjalid paljudel erinevatel mobiilseadmetel koos üle proovida. Testimise võimalusele lisaks anname vajaduse korral hea meelega nõu, kuidas tagada õppematerjalide toimimine neil seadmetel, mis meie õpilastel taskutes või koolikotis kaasas liiguvad.

Labori varustus

Loodud labori varustusse kuuluvad uued iMaci arvutid, mis on seadistatud töötama kolme operatsioonisüsteemiga (Linux, Mac OS X ja Windows 7), võimaldades seeläbi kasutada väga suurt hulka mobiilseadmete tarkvaraarenduse vahendeid.

Peale arendusplatvormidega varustatud arvutite kuulub labori koosseisu 33 mobiilseadet, mis võimaldavad praktiliselt testida mobiilitarkvara ning mobiilseadmetele mõeldud sisuteenuseid. Peamise osa mobiilseadmetest moodustavad erinevad mobiiltelefonid, mis töötavad järgmiste operatsioonisüsteemidega: Android, iOS, Maemo, Windows Phone 7. Samuti kuuluvad labori varustuse hulka iOS operatsioonisüsteemiga meediamängijad ja tahvelarvutid.

Tänud toetajatele

Mobiilseadmete tarkvaraarenduse labor on Eesti Infotehnoloogia Kolledžisse loodud meetme “Rakenduskõrgharidusõppe ja õpetajakoolituse õppeinfrastruktuuri kaasajastamine” alameetme “Rakenduskõrgharidusõppe õppeinfrastruktuur” abil ja Euroopa Regionaalarengu Fondi finantseerimisel. Projekt nimega “Mobiilseadmete tarkvaraarenduse labori loomine” toimus perioodil 01.05.2010 kuni 30.04.2011 ning projekti kogumaksumuseks oli 82 722,35 eurot, millest struktuuritoetus 78 586,23 eurot moodustas 95% projekti kogumaksumusest.

Küsimuste korral võta julgelt ühendust:

Marko Puusaar, haridustehnoloog – multimeedia spetsialist
marko.puusaar@itcollege.ee
+372 6285 828

Tags:

Autorist