Muutuste tuules

Avaartikkel

Tavalisest hilisem kevad tõi ammu oodatud uuenduse. Nimelt sai see lõpuks 1. mail tehtud – kolme Haridus- ja Teadusministeeriumi allasutuse Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu (EENet), Tiigrihüppe Sihtasutuse ning Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) ühinemisel tekkis uus Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA).

"Summer fruits" Autor: Stephen Bowler Allikas: http://www.flickr.com/photos/50826080@NOO/6080858244/ (CC BY-NC-SA 2.0)

“Summer fruits” Autor: Stephen Bowler
Allikas: http://www.flickr.com/photos/50826080@N00/6080858244/ (CC BY-NC-SA 2.0)

Uue ühendatud sihtasutuse struktuuriüksused on:

  • Digihariduse Innovatsioonikeskus Tiigrihüpe
  • Hariduse Infosüsteemide Arenduskeskus
  • IT Hariduse Arenduskeskus
  • Eesti Infotehnoloogia Kolledž
  • Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrk (EENet)

Ühiseks eesmärgiks on toetada IKT (info- ja kommunikatsioonitehnoloogia) alase hariduse edendamist kõikidel haridustasemetel ja tagada riiki katvate e-teadusinfrastruktuuride ja e-teenuste toimimine ja areng kooskõlas tehnoloogia üldise arenguga.

Minu üheks vastutusalaks on Digihariduse Innovatsioonikeskus Tiigrihüpe. Innovatsioonikeskuse hallata on kolm haridusvaldkonda – alus- ja üldharidus “Tiigrihüpe koolis”, e-Kutsekooli konsortsium ja e-Ülikooli konsortsium. Põhieesmärgiks on tuua digiajastu kõikide tasemete haridusasutustesse. Selle täitmiseks on kavandatud mitmed tegevused: kvaliteetse ja kättesaadava e-õppevara loomine; õpetajate ja õppejõudude IKT ja haridustehnoloogilised täienduskoolitused; õppemetoodiline ja haridustehnoloogiline tugi haridusasutustele; koostöö arendamine Eestis ja rahvusvahelisel tasemel; avalikkuse teavitamine IKT arendustegevustest.

Esmaseks ülesandeks ühendatud meeskonnas on üksteist tundma õppida ja tegevusi ühtlustada. Ühinemisprotsessid ei ole kunagi lihtsad ja alati tuleb sünergia tekkimiseks anda aega. Ühendamine tähendab meie sihtgruppidele tegevuste tõhustamist ja suuremat koostööd haridustasemete vahel. Meie oleme valmis ühtse meeskonnana täitma õpetajate ja õppejõudude unistusi ja soove innovatsiooni juurutamisel õppeprotsessis.

Ühe tundmatu Aafrika hõimu vanasõna kõlab nii: kui sa tahad minna kiiresti, mine üksi. Kui sa tahad jõuda kaugele, mine kellegagi koos.

Tags:

Autorist