Koolitunni andmine on paras õppetund

Uudised
HITSA

HITSA töötajad käisid märtsis Lääne- ja Raplamaa koolides tunde andmas. Fotod: Toomas Huik

HITSA töötajad andsid kaht edukat algatust – „Tagasi kooli“ ja „Reaalainetega edukaks“ – lõimides koolitunde Kullamaa Keskkoolis ja Märjamaa Gümnaasiumis. Vahetasime kuhjaga IKT teadmisi ehtsa koolikogemuse vastu.

Koolimineku üks eesmärke on innustada tuhandet Eesti koolilõpetajat asuma sügisel õppima IKT erialadele Eesti kõrgkoolides. See tähendab iga kümnenda lõpetaja kaasamist. IKT valdkonna võimalused ja meie endi rõõm oma tööst peab koolilaste silmad särama panema.

„Iga eluala tulevik on digitaalne: tule õpi IKTd!“

Külalistunnid olid väga-väga toredad, saime koolides suhelda nii õpetajate kui ka õpilastega. Kogesime, et HITSA koolitustel pakutavat saab koolitunnis kasutada. Teame nüüd seda, mida õpilased teavad ja mida juurde tahaksid, ning seda, kuidas karjäärinõustamisel kaasa lüüa.

HITSAIKT oskused ja selle ala teadmiste kogumine on kindel valuuta, sest IKT on oma kohal nii autoremonditöökojas kui ka kohtusaalis. Kõik teadsid, et IT-sektoris kindlat ja korralikku palka makstakse!

Oleme ettevaatavalt suunanud oma teavitustöö just 8. ja 9. klassi ning gümnaasiumi tüdrukutele ja poistele. Rääkisime, et IT-vallas ei ole tööd vaid „patsiga poistele“, väga oodatud on ka tüdrukud. Usume, et julgustasime (reaalaineid) õppima, valima tulevikus tööd tõotavat eriala ja teadma võimalustest teha sel alal Eestist lahkumatagi rahvusvahelist karjääri. IKT-sektoris ootab lähima paari aasta jooksul täitmist 5500 töökohta.

Igatahes, meie kolleegid, nii need, kes 10. märtsil kooli tulla ei saanud, kui ka need, kes juba käinud, on valmis tulema „Tagasi kooli“ mõnel järgmisel korral, ootame kutset!

 

Tags:

Autorist