Tiigrihüppe Sihtasutuse uudised

Tiiger hüppab

Õpilastele saab internetiturvalisust õpetada lõbusate Netilammastega

Tiigrihüppe Sihtasutus ja laste veebiturvalisuse projekt “Targalt internetis” on saanud valmis uute atraktiivsete õppematerjalidega nooremale koolieale.

“Netilambad” on üheksaosaline animafilmide sari vahvatest lammastest ja nende karjustest, kes läbi erinevate juhtumiste õpivad internetis õigesti käituma. Animatsioonid on toodetud Slovakkias. Euroopas suurt poolehoidu võitnud utekeste õnneliku lõpuga lood käsitlevad tõsiseid teemasid lastele arusaadaval ja humoorikal moel. Õpitakse ära tundma küberkiusamist, seksuaalset ahistamist, antakse nõuandeid, mida tasub internetis avaldada ja mis oleks targem enda teada jätta.

Tiigrihüppe Sihtasutus tõlkis netilammaste seiklused eesti keelde, hääled on tegelastele andnud näitlejad Taavi Teplenkov, Tõnu Oja ja Aleksander Eelmaa. Multikaid saab vaadata Tiigrihüppe Sihtasutuse kodulehelt ning Eesti internetiturvalisuse projekti “Targalt internetis” veebist.

E-kursused õpetajatele Koolielu portaalis

Tiigrihüppe Sihtasutuse haridusportaalis Koolielu toimuvad alates eelmisest õppeaastast e-kursused. Sügisel alustati kursusega “Digipildid Koolielus”, kevadel lisandusid kursused “MP3 Koolielus” ja “Internetiturvalisus Koolielus”.

Kursused on praktilised, kestavad 6–7 nädalat, on üldhariduskooli õpetajatele tasuta ning õpetajad saavad õpitut kohe õppetöösse integreerida. Lõputööna tulebki üldjuhul esitada midagi, mis on tehtud juba koos õpilastega. 2011/2012. õppeaastal toimuvate kursustega saab tutvuda haridusportaalis.

Kui Eesti jääb väikseks, siis tule twinnima

“Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning” on programm, mis pakub võimaluse viia õppetööd läbi rahvusvaheliselt ilma Eestist lahkumata. Programmis osalevad õpetajad, kes soovivad oma klassi õpilastega viia läbi õppeprojekti koos mõne teise Euroopa riigi õpetaja ja klassiga. Projekt võib olla seotud ükskõik millise ainega kooliprogrammist, peaasi, et on olemas selge eesmärk, tahtmine ja võimalus kasutada arvuteid koos internetiühendusega.

Üleeuroopaline suhtlusvõrgustik annab õpetajatele endale suurepärase võimaluse õppida kolleegidelt teistest riikidest ja omavahel häid kogemusi jagada. Samuti on võimalik nii saada infot uute võimalike õppemetoodikate kohta.

Kui soovid twinnijatega liituda, siis partnereid saab leida eTwinningu portaalist, kus on olemas ka vahendid veebipõhiste õpiprojektide läbiviimiseks. Tiigrihüppe Sihtasutus on eTwinningu programmi Eesti-poolne koordinaator. Eesti twinnijate kohta saate ülevaate eTwinningu ajaveebist, sealt on võimalik vaadata ka näiteid projektidest, mida Eesti õpetajad on teinud.

Tags:

Autorist