Tehnoloogia + Haridus = ProgeTiiger

Koolitus

Tehnoloogiaharidus on Eestis uus teadusharu, mida uurib professor Margus Pedaste eestvedamisel Tartu Ülikooli Haridusteaduste instituut. Kui haridustehnoloogia õpetab, kuidas info- ja kommunikatsioonitehnoloogiat (IKT) kasutada, siis tehnoloogiaharidus õpetab, kuidas tehnoloogiat luua. Tehnoloogiaharidus annab võimaluse tehnoloogilise kirjaoskuse arenguks ja seda mis tahes tehnoloogilise vahendi või seadme abil.

Robootika 2013. aasta Ideelaadal. Foto: Terje Lepp

Robootika 2013. aasta Ideelaadal. Foto: Terje Lepp

Tänapäeval on muutunud väga oluliseks see, kuidas oskame uut tehnoloogiat luua, disainida ja muuta. Enam ei piisa IKT kasutamisoskusest, vaid tuleb ka mõista, kuidas tehnoloogia töötab, kuidas seda juhtida ja hinnata. Vajadus tuleneb majanduslikust survest, tehnoloogiaettevõtete suurendatud huvist ning ootustest, mis on seatud haridussüsteemile, et toota „teistmoodi“ mõtlevaid inimesi. Vaja on probleemide lahendajaid ja uurijaid ning tehnoloogia loojaid. Hariduses on võimalik seda toetada loomingulise õppeprotsessi kaudu, luues õppekeskkonna, mis arendab õppijate tehnoloogilist mõtlemist ja loogikat.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) viib ellu tehnoloogiaharidusprogrammi ProgeTiiger, mille eesmärk on lõimida tehnoloogiaharidus alus-, üld- ja kutseharidusse, et äratada õppijates insenertehnilist, infotehnoloogilist ja reaalteaduslikku huvi. Selleks soovime pakkuda alus-, üld- ja kutsehariduse õpetajatele tehnoloogiahariduse integreerimist toetavaid valdkonnapõhiseid lahendusi, nende hulgas koolitusi, juhendmaterjale, näidiseid ning soovitusi, kuidas kasutada IKT vahendeid nii, et need arvestaksid õppijate senist kogemust ja taset.

Loe lähemalt programmist siit.

HITSA kaasfinantseerib 60% ulatuses alus-, üld- ja kutseharidusasutusi mikrokontrollerite arendusplaatide ja robootika komplektide ning nende riistvaraliste lisade soetamisel. Taotlusperiood kestab 30. septembrini 2014. Tutvu taotlusvooru tingimustega siit.

Tehnoloogiaharidusprogrammi ProgeTiigri täienduskoolitused leiate HITSA Innovatsioonikeskuse sündmuste kalendrist, kasutades vasakul olevat märksõna ProgeTiiger.

Lisainfo:
Mari-Liis Peets
Projektijuht
Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus
Mob 53 031 35053 031 350
e-post mari-liis.peets@hitsa.ee

Tags:

Autorist